• Welcome to Blaszok the most advanced shopping theme ever crated. We are sure it will fit all your needs. Remember if you have any suggestions or ideas for future updates please share them.

  • Useful Links

    Donec placerat adipiscing sapien id consequat. Donec nec auctor nisl. Curabitur hendrerit ultricies ligula ac blandit.

    • FAQ
    • Size Guide
    • Pressroom
    • Privacy Policy
    • Career
    • Shipping
  • Customer Service

    +48 800 801 802

    Free helpline.
    For stationary and mobile phones.

    Contact Form
Home / Przepisy / Zapiekanka Ziemniaczana ze Szparagami

Zapiekanka Ziemniaczana ze Szparagami

Zapiekanka Ziemniaczana ze Szparagami w Garnku Glinianym

Wraz z nadejściem wiosny coraz częściej w naszym domu gości zielenina. Stragany z warzywami wyrastają jak grzyby po deszczu uwodząc zapachem i kolorem. Na pewno buszując miedzy skrzynkami natknęliśmy się już w tym roku na szparagi.

Ostateczne rzadko wrzucamy je do koszyka. Dlaczego? Niejednokrotnie dzieje się tak z powodu ceny, częściej jednak dlatego, że zwyczajni nie mamy pojęcia jak je przyrządzić. Bułgarski garnek gliniany na pewno i tym razem stanie na wysokości zadania, bo po prostu szparagi jeść warto. Czy wiecie, że w 100 g zawierają tylko 18 kcal?

Zapraszamy do smakowania!

Składniki:

  • 6 średniej wielkości ziemniaków
  • kilka plastrów boczku wędzonego
  • suszone pomidory
  • pęczek szparagów
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki.
  2. Suszone pomidory i boczek kroimy w paski.
  3. Szparagi obieramy i kroimy.
  4. Mieszamy składniki i przekładamy glinianego garnka.
  5. Zapiekamy około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni C.

Życzymy smacznego!

Przepis i zdjęcia są efektem współpracy z blogiem Food&Light.

Zapraszamy do odwiedzenia strony http://www.kasiajeruszka.com/ oraz profilu https://www.facebook.com/food.and.light/.

Polecane do tego przepisu