• Welcome to Blaszok the most advanced shopping theme ever crated. We are sure it will fit all your needs. Remember if you have any suggestions or ideas for future updates please share them.

  • Useful Links

    Donec placerat adipiscing sapien id consequat. Donec nec auctor nisl. Curabitur hendrerit ultricies ligula ac blandit.

    • FAQ
    • Size Guide
    • Pressroom
    • Privacy Policy
    • Career
    • Shipping
  • Customer Service

    +48 800 801 802

    Free helpline.
    For stationary and mobile phones.

    Contact Form
Home / Przepisy / Roladki drobiowe przygotowane w bułgarskim garnku glinianym do pieczenia.

Roladki drobiowe przygotowane w bułgarskim garnku glinianym do pieczenia.

Kurczak z suszonymi pomidorami z mascarpone i warzywami w Bułgarskim Garnku Glinianym.

Dzisiaj chcielibyśmy podzielić się z Państwem przepisem na przepyszny jesienny obiad. Serdecznie polecamy!

Składniki:

  • podwójne piersi z kurczaka
  • szynka gotowana, zółty ser (plasterki)
  • ogórki konserwowe
  • papryka czerwona
  • cebula
  • 200ml śmietanki 30%
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Każdą pierś myjemy, kroimy oraz lekko rozbijamy– przed tłuczeniem każdy kawałek wkładamy do  jednorazowej foliowej torebki. Tak przygotowane mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Na każdym kawałku mięsa kładziemy plasterek szynki, sera, po kawałku papryki, ogórka i cebuli, a następnie zwijamy go w roladę i spinamy wykałaczką. Potem obsmażamy roladki na złoty kolor.
3. Roladki umieszczamy w bułgarskim glinianym garnku do pieczenia, do patelni dolewany 1/2 szklanki wody i przelewamy do naczynia do pieczenia, które wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 20 minut. ( Po 10 minutach pieczenia naczynie odkrywamy i wlewamy do niego śmietankę.)

Życzymy smacznego!

Polecane do tego przepisu

Sold Out
95.00 
Gar Zielony 6 L
95.00 
Sold Out
82.00 
Gar Czarny 5 L
82.00 
Sold Out
82.00 
Gar Biały 5 L #2
82.00