• Welcome to Blaszok the most advanced shopping theme ever crated. We are sure it will fit all your needs. Remember if you have any suggestions or ideas for future updates please share them.

  • Useful Links

    Donec placerat adipiscing sapien id consequat. Donec nec auctor nisl. Curabitur hendrerit ultricies ligula ac blandit.

    • FAQ
    • Size Guide
    • Pressroom
    • Privacy Policy
    • Career
    • Shipping
  • Customer Service

    +48 800 801 802

    Free helpline.
    For stationary and mobile phones.

    Contact Form
Home / Przepisy / Marynowane żeberka w bułgarskim garnku glinianym.

Marynowane żeberka w bułgarskim garnku glinianym.

Marynowane żeberka w bułgarskim garnku glinianym.

 Na stronie http://www.przyslijprzepis.pl/ znaleźliśmy ciekawy przepis na ostre żeberka, które autor poleca podawać na zimno jako przystawkę. Z uwagi na to, że w tym roku organizujemy imprezę sylwestrową postanowiliśmy wcześniej wypróbować danie. Żeberka podawane będą z różnymi dipami i wyszły przepyszne.

Składniki:

1 kg żeberek wieprzowych

Marynata:

3/4 soku pomarańczowego
2 łyżki miodu
6 łyżek oliwy
1 opakowanie przyprawy do żeberek
3 zmiażdżone ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Marynatę i żeberka umieszczamy w garnku glinianym, po czym odstawiamy w chłodne miejsce na 12 godzin.

  2. Danie pieczemy przez 90 minut w 180 stopniach Celsjusza pod przykryciem i 10 minut bez przykrywki.

  3. Podajemy na zimno z sosami np. ostrym, śmietanowym i słodko-kwaśnym.

Życzymy smacznego!

Polecane do tego przepisu

Sold Out
110.00 
Gar Zielony 6 L
110.00 
Sold Out
90.00 
Gar Czarny 5 L
90.00 
Sold Out
90.00 
Gar Biały 5 L #2
90.00