• Welcome to Blaszok the most advanced shopping theme ever crated. We are sure it will fit all your needs. Remember if you have any suggestions or ideas for future updates please share them.

  • Useful Links

    Donec placerat adipiscing sapien id consequat. Donec nec auctor nisl. Curabitur hendrerit ultricies ligula ac blandit.

    • FAQ
    • Size Guide
    • Pressroom
    • Privacy Policy
    • Career
    • Shipping
  • Customer Service

    +48 800 801 802

    Free helpline.
    For stationary and mobile phones.

    Contact Form
Home / Przepisy / Przepis – Wielki Gołąbek w Bułgarskim Garnku Glinianym

Przepis – Wielki Gołąbek w Bułgarskim Garnku Glinianym

Przepis - Wielki Gołąbek w Bułgarskim Garnku Glinianym

Leniwy weekend to i przepis będzie dla leniuchów. Kiedy ręce nie palą się do gotowania, a zawijanie liści kapusty wydaje się abstrakcją garybulgary.pl przybywają z odsieczą. Proponujemy pomysł na wielkiego, rodzinnego, jednogarnkowego gołąbka w naczyniu glinianym do pieczenia. Życzymy relaksującego weekendu i smacznego, jak zawsze!

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska

Farsz:

  • 1 kg mięsa mielonego np drobiowego
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 jajko
  • Szczypiorek
  • Serek topiony
  • Sól, pieprz, bazylia, 2 ząbki czosnku
  • ¼ szklanki wody

Sposób wykonania:

  1. Olej rozprowadzamy na dnie garnka glinianego.
  2. Od wewnątrz naczynie wykładamy liśćmi kapusty pekińskiej.
  3. Do garnka wkładamy farsz. Przykrywamy od góry liśćmi.
  4. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez około godzinę.

Życzymy smacznego!

Polecane do tego przepisu

Sold Out
110.00 
Gar Zielony 6 L
110.00 
Sold Out
90.00 
Gar Czarny 5 L
90.00 
Sold Out
90.00 
Gar Biały 5 L #2
90.00